Thursday, 14 July 2016

Detox Lepas Raya

Teks: Wan Rohaniah Wan Abdullah

Bismillahirrahmaanirrahiim.

Semalam bermula rejim detox menggunakan produk yang suami dapat percuma. Diberinya dua set, jadi ibu pun dapat rasa sekali. Sebab rejimnya hanya untuk 5 hari sahaja. Lepas tu cuma teruskan dengan cara kawalan pemakanan. 

Hari pertama semalam bermula, asyik ke tandas je nak buang air kecil. Minum air memang banyak lah sebab pack yang diberi isinya pekat-pekat. Jadual dia pulak, kami kena minum 6 kali sehari ikut packet yang diberi. 

Seawal 8 pagi, kemudian 10 pagi, lepas tu 1 petang, 4 petang, 7 malam dan 10 malam. Ada rasa lapar la jugak lepas tengahari tu. Mau tak nya, asyik buang air je kan. 

Malam tu pulak, cirit birit. Keluar masuk tandas buang air besar. Pukul 4 pagi pun masih kena bangun, dipulasnya perut sampai tak boleh tidur. Memang hebat. Dekat Subuh baru reda. 

Ni masuk hari kedua. Macamana la pulak hasilnya ya? Kita tengok lah macamana hehehe.

Produk yang kami dapat ni sebenarnya produk baru. Akan diperkenalkan sedikit masa lagi. Kami merasa dahulu sebab tugas kami adalah untuk buat kertas kerja bagi produk ni. Dah pun melalui fasa kajian, ujian dan semuanya. Selalunya untuk kami buat kertas kerja, semua produk perlu ada research terlebih dahulu dan juga perlu ada sokongan dari universiti tempatan. Jadi, nak makan produk ni pun kami tak lah risau sangat. Hehehe. 

Apa pun, doakan ibu dapat melepasi proses detox ini dengan jayanya, in sya Allah.

No comments:

Post a Comment