Monday, 2 November 2015

Rentetan Peristiwa

Teks: Wan Rohaniah Wan Abdullah

Sedikit "update"

1.  Alhamdulillah, perniagaan sejuk beku kami melangkah setapak lagi dengan membuka gerai kecil menjual satay dan kambing grill pula. Gerai ini dibuka di sebelah malam dari pukul 5:30 hingga 11:30 malam. Turut menyediakan perkhidmatan "delivery" untuk sekitar kawasan Bandar Baru Bangi dan pinggiran Putrajaya. Baru sahaja beroperasi selama seminggu. Mudah-mudahan bisnes ini akan berkembang selari dengan bisnes sejuk beku.

2.  Memandangkan tuan punya bisnes sejuk beku bertumpu kepada gerai yang baru dibuka, alhamdulillah juga kami telah dapat menggaji 2 orang pembantu untuk perniagaan sejuk beku. Mereka lah yang akan mengendalikan penjualan produk sejuk beku di pasar malam dan pasar tani waktu minggu bekerja. Semoga sesiapa yang terserempak dengan mereka di pasar malam dan pasar tani di Bandar Baru Bangi dapat memberikan sokongan terhadap perniagaan kami dan juga kepada pembantu kami. 

3.  Saya telah berpeluang untuk duduk di seminar Intensif Minda Bawah Sedar kelolaan Master Rey dan Master Farhan. Satu seminar yang sangat padat dengan ilmu dan sangat membuka minda, dua -dua minda pun terbuka heehe. Rasa sekejap sahaja seminar tu dari pukul 9:00 hingga 6:00, macam tak cukup pun ada. Rasa nak lagi dan lagi hehe. Moga nanti saya dapat peluang ke seminar yang kedua iaitu Intensif Hipnosis Power (IHP). In sya Allah, boleh!

4.  Saya sendiri juga telah mendapat satu peluang perniagaan untuk memasarkan barangan sunnah seperti Jel Aloe Vera, Madu, Jus Delima yang dicampur dengan Jus Manggis, Jus Cranberry, kapsul minyak ikan + minyak zaitun (omega 3 + omega 6) dan bermacam-macam lagi. In sya Allah, sikit masa lagi saya akan berkongsi mengenai produk-produk yang bermanfaat ini. Sekarang dalam fasa mencuba sendiri terlebih dahulu. Setakat ini alhamdulillah, sudah merasa manfaat daripada produk yang saya sedang cuba. Nanti akan diceritakan lagi.


No comments:

Post a Comment